STRELIZIA – PARADIJSVOGELBLOEM

STRELIZIA- dit is echt een heel leuk weetje… behalve kookopleiding bij nonna heb ik ergens in de middeleeuwen ook een vakopleiding bloemen en planten gedaan. Toen ik 16 was slaagde ik voor de mavo. Ik was heel blij dat ik niet meer naar school hoefde, maar mijn moeder bewoog hemel en aarde om mij nog naar de havo te krijgen. Ik ging lekker werken, maar moest wel een opleiding van mijn moeder volgen. In de krant zocht ik naar de kortste opleiding met zo min mogelijk leerwerk en lesuren. Dus ik koos voor de bloemen vakopleiding van Theo Boersma. Ik hou van de natuur en dacht dat dat wel leuk zou zijn. Ik leerde veel maar kwam erachter dat ik in biedermeier boeketje maken niet zo heel goed was. In zijn kas leerde ik veel planten kennen. Daar zag ik ook voor het eerst de strelizia. Jaren later op Sicilië had ik op ons terras twee hele grote planten strelizia ( paradijsvogel bloem) . Ik genoot daar echt van, ze bloeiden vaak en mooi. Toen we weer naar Nederland gingen zijn ze naar het terras van Ko en Marsha gegaan, daar doen we altijd een workshop tijdens de kookreizen. Vorige week zag ik op de Instagram van Dennis Weening dat hij ook een hele mooie strelizia had staan. Nu ik niet zoveel werk heb kan ik hem nog niet kopen, maar dat komt wel weer. Dus als alternatief kocht ik 3 strelizia bloemen en zetten deze in een vaas. ‘S middags ging ik bella uitlaten en toen kwam ik Sandra Cop tegen. Ik vertelde haar over de strelizia. En toen vertelde ze mij dat je als de bloem is uitgebloeid je een nieuwe uit de onderkant kan vissen. Heb ik gisteren gedaan , en opeens snapte ik waarom hij in Sicilië zo vaak bloeide, in de pot als plant gaat dit natuurlijk vanzelf… in het filmpje doe ik het voor. #sicilia #paradijsvogelbloem #strelizia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *