PASTA ALLA NORMA

Lees hier het leuke verhaal achter de Norma


in 1831 was de eerste uitvoering van de opera La norma van de Siciliaanse Vincenzo Bellini. Deze opera stond bekend als een cam de meest perfecte uitgevoerde opera’s ter wereld. Op een dag zat er een journalist die naar opera was geweest te dineren in Catania. Hij bestelde de specialiteit van de kok en kreeg een bord met rigatoni- aubergine- tomatensaus-zoute ricotta ( te koop in mijn webshop) en basilicum. Deze smaken passen perfect bij elkaar . at de pasta en zei toen de serveerster vroeg of het had gesmaakt.. deze pasta zei hij … deze pasta was net zo perfect als de Norma. Sindsdien heet deze schotel pasta alla Norma , vernoemd naar de bekende opera van Bellini. Hier volgt het recept van nonna voor de pasta alla norma. Een salade caprese gaat hier perfect bij …
RECEPT VOOR 4 personen

1 witte ui, beetje olijfolie, zout en peper, 2 aubergines middelgroot, 1 blik gepelde tomaten, basilicum en 70 gram gedroogde ricotta , rigatoni of penne pasta
Snijd de aubergines in blokjes en bak deze in olijfolie bruin. Je hoeft ze niet te zouten want wij hebben in Nederland geen wilde aubergines en de gekweekte zijn meestal niet bitter. Let op dat niet te zacht wordt maar zeker niet te hard. Al dente zeg maar. Schep de blokjes op een stuk keukenrol en doe een gesnipperde witte ui in de olie, je kan beetje olie uit de pan scheppen als het teveel lijkt. Fruit de ui op laag vuur , doe als de ui zacht en goud is klein gesneden gepelde tomaten uit blik erbij en een beetje zout. Laat lekker pruttelen met Deksel op pan tot ze zacht zijn. zet pan ruim water met zout op en laat koken. Kook de rigatoni al dente. De aubergine blokjes doe je bij de saus en als de pasta bijna gaat is schep je hem vanuit de pan met aanhangend vocht in de saus. Roer goed door en kook de pasta af in de saus. Als het te droog lijkt doe je er een beetje kookvocht bij.schep in een verwarmd bord, doe er verse basilicum bij en rasp er wat gezouten ricotta bij. Buon appetito!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *