LIMONCELLO

In de limoncello workshop van afgelopen week hebben we de Siciliaanse onbespoten citroenen met een schil waar smaak inzit gemaakt.

De geheimpjes van het limoncello maken heb ik tijdens het schillen verteld. Op 2 april gaan we online deel twee maken. Dat is het toevoegen van het suikerwater aan de alcohol met citroenschillen.

Ik zet een nieuwe workshop online voor het maken van overheerlijke limoncello.

Limoncello bestaat nog niet zolang als produkt.

Er zijn verschillende legendes over het ontstaan van limoncello. We kunnen zeker zeggen dat het werd geboren in het begin van de twintigste eeuw aan de kust van Amalfi, in die strook land tussen Amalfi, Capri en Sorrento, waar citroenbomen groeien.

Nonna Antonia produceerde een citroenlikeur die van generatie op generatie werd doorgegeven totdat haar kleinzoon Massimo Canale deze in 1988 bij het merk “Limoncello” registreerde. Maar meneer Canale was eigenlijk pas de eerste die het idee had om deze likeur te patenteren, wat nog steeds een traditie was van alle families van de kusten van Amalfi en Sorrento, waar elke maaltijd eindigde met een glas limoncello en waar elke gast ermee werd verwelkomd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *