SINAASAPPELS UIT SICILIË

Wat is precies het voordeel van deze sinaasappels? Wat doe je met de buitenkant van de schil? Waarom zijn ze zo gezond? Waarom is het juist goed dat er pitten inzitten? Waar gebruik je het wit en de pit van de schil voor?

Het gezonde aspect zit hem , naast het feit dat de grond en de citrus onbespoten en onbehandeld zijn in de snelheid van transport. Binnen 5 dagen is hij van de boom in Sicilie bij jouw thuis in de fruitschaal.

Of je nou mandarijnen, grapefruit, citroen, cedro of sinaasappels besteld allemaal zitten ze nog barstensvol vitamine C en anti oxidanten.

Wat kun je er nou mee doen? Vandaag heb ik het over de sinaasappels. Deze kun je persen, opdrinken ( zeer goed voor je hart en goed tegen nierstenen) Dan gooi je de schil niet weg. Je haalt zoveel mogelijk wit eraf, dit gebruik je in plaats van chemische gelei, met de pitten, als bindmiddel voor als je jam gaat maken. supergezond is de pectine die hierin zit.Maar je kan de schil, zonder wit ook in alcohol (of wodka) doen en er arancello van maken. Verder kun je er ijs van maken van bevroren sinaasappels en kwark en een helft van de sinaasappel hiermee vullen als dessert. Of bak er een heerlijke cake van! Ik heb gisteren de schillen gekonfijt en gebruik deze als versiering voor de cannoli. Je kan ze ook drogen en gebruiken voor je gin tonic.

Maar natuurlijk kun je hem ook gewoon schillen en opeten, de schillen hergebruik je ook gewoon. En de pootjes kun je 14 dagen in de koelkast leggen, dan ontkiemen ze. Daarna plant je ze en zet je ze in de serre. Daar groeien mooie boompjes uit, ze geven wel pas over 5 jaar vruchten.

Trek gekregen? Bestel dan in onze webshop en eet dit weekend nog je verse citrus.