BASILICUM

Basilicum. In Sicilië had ik een border die vol stond met basilicum. Iedere ochtend bracht mijn man onze dochter naar school om acht uur, soms was het dan al 30 graden. Ik had dan een momentje voor mezelf, ging achter het huis in de ochtend zon zitten. Alle honden om me heen. In de verte stak de Etna boven alles uit, meestal met een rookpluimpje. Dan had ik koffie gezet, en ik rook dan de basilicum in de border. Hele bossen waren het, soms bedekt met zwarte lava, heel soms nat van de regen, maar altijd heerlijk geurend. In Nederland is de basilicum vaak een slap plantje zonder veel geur of smaak. Onze tuinman in Sicilië had me geleerd de planten uit de pot te halen en heel voorzichtig , stengeltje voor stengeltje met wortel los te halen,deze heb ik geplant en is nu een grote geurende basilicum . Veel groter dan het slappe plantje die hij oorspronkelijk was. Als je dit ook gaat doen moet je als je plukt altijd het kruintje eruit plukken, dus niet de losse blaadjes. dan groeit hij gewoon door. Straks lekker pesto maken. #basilico #kruiden #pesto #desmaakvansicilie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *